Šetnja kroz legende i mitove

Foto: Ana Pavlović

Vreme i mesto polaska:  u 10:30 časova, ispred Planinarskog doma na Lipovim vodama

 Dužina ture: 8 km

Trajanje: 4 sata

U "ŠETNJI KROZ LEGENDE I MITOVE", društvo će Vam praviti cerske vile, put će vam pokazivati Staroslovenski bogovi ... Možda, ako budete imali sreće,sretnete i petu ćerku cara Trojana u čudesnim svetim šumama Cera ... U toku šetnje ukoliko osetite blagi povetarac , znajte to Vam Šumska majka želi dobrodošlicu ... Predstavićemo Vam i vilu Jerisavlju ...

Cerske vile su čuvari fascinantne prirode Cera. Svojom lepotom očaravaju svakoga, svojim moćima, ako ih naljutite, kažnjavaju bez milosti. Noću igraju u svojim kolima na vilinskim igrištima, danju se sklanjaju od pogleda i društva ljudi. Ponekad  je i danju moguće da ih vidite, ako spadate u odabrane.

Da li znate legendu o cerskim junacima, staroslovenskim bogovima i Hristovim apostolima? Ispričaćemo Vam i legendu o nastanku planine Cer. Saznaćete koji je starozavetni prorok zaštitnik Cera i ko je po legendi posadio hrastovu šumu na Ceru. Kroz magični svet cerskih vila, staroslovenskih bogova, cerskih ratnika, legendi i mitova vodiće Vas Ana, vaš vodič.

 Vidimo se na Ceru!

 

Autor i vodič tematske ture : Ana Pavlović, licencirani turistički vodič specijalizovan za planinu Cer.

Foto: Ana Pavlović

Kontakt i info:

Ana Pavlović

tel: +381 64 938 9448

+381 63 862 0677

NAPOMENA:

-Online rezervacije za polaske iz Beograda vrše se putem sajta Serbian Adventures : www.serbianadventures.com/sr/adventure/view/352/setnja-sa-cerskim-vilama 

-Program i plan kretanja mogu biti promenjeni bez prethodne najave.

-Razgledanje može biti skraćeno, prekinuto ili odloženo iz razloga više sile.

-Svi posetioci i turisti moraju biti adekvatno obučeni (udobna odeća i obuća, patike su obavezne!).

-Na lokalitetu Šančine strogo je zabranjeno fotografisanje, snimanje i upotreba mobilnih telefona.

Opis terena predvidjenog za izvodjenje pešačke ture:

Nadmorska visina planine Cer od 687m. pogoduje svim kategorijama turista ,bilo da su deca ili starije osobe u pitanju. U toku ture u planinskom području planine Cer, zbog konfiguracije terena imamo:

-5 kilometara  blage uzbrdice i blage nizbrdice.

U toku ture teren nije naporan iz razloga jer se ne savladavaju  različite nadmorske visine. Predeli kroz koje se prolazi bogati su šumama bora, hrasta i bukve, te tako i oni svojim hladom i raznolikošću, čine šetnju i obilazak prijatnim.

Usluge stručnog turističkog vodiča:

-700,00 rsd po osobi za individualne posetioce (Deca do 15 godina ne plaćaju).

 

NAPOMENA:

-Stručni vodič ne vrši usluge prevoza, smeštaja i ishrane za organizovane grupe i individualne turiste .

 

Foto: Marija Nedić

Napomena:

Korišćenje objavljenog programa obavezuje navođenje njegovog izvora. Svaki program sa istim imenom i sadržajem ture smatraće se kršenjem autorskih prava. Bez saglasnosti autora nije dozvoljeno interpretiranje, kopiranje i korišćenje navedenog programa u komercijalne svrhe i publikacije.

Dodatne informacije