MA "VERDEN"

Marketing Agencija "Verden" osnovana je 5. septembra 2012. godine. Koncept rada naše agencije je osmišljen tako  da se promovišu i  afirmišu turistički potencijali i turističke atrakcije Grada Šapca i planine Cer.

U okviru našeg poslovanja i pružanja usluga turistima mi ne ulazimo u domen poslovanja i rada Turističkih agencija i Organizatora putovanja. Mi sarađujemo sa brojnim Turističkim agencijama iz Srbije koje se bave receptivnim turizmom i pružamo im mogućnost da kroz naše autorske tematske ture, koje vodi Ana Pavlović, na jedinstven način  upoznaju svoje turiste sa lepotama Šapca, Mačve, Pocerine i planine Cer.

Od 2013. godine kada su se stekli zakonski uslovi, na osnovu člana 94., 95. i 98., Zakona o turizmu Republike Srbije , u okviru našeg programa PROMOTER TURIZMA pružamo usluge turističkog vodiča i imamo preko 5 autorskih tematskih turističkih tura čiji je autor Ana Pavlović, vlasnik agencije i licencirani turistički vodič.

U okviru naših tematskih turističkih tura mi upoznajemo domaće i strane turiste sa prirodnim i kulturnim vrednostima i nematrijalnom kulturnom baštinom Šapca, Pocerine, Mačve i planine Cer.

U skladu sa našim poslavanjem 2013. godine doneta je odluka da se pokrene, u okviru programa PROMOTER TURIZMA, Vodičko informativna služba na planini Cer sa ciljem da se kroz tematske turističke ture promovišu prirodne i kulturne vrednosti planine Cer, kao i nematerijalna kulturna baština. Posebnu pažnju dajemo negovanju i čuvanju sećanja na Cersku bitku i Cerske junake zbog kojih planina Cer ima memorijalni karakter.

Šta smo radili i gde smo učestvovali od 2012. godine

-Vodičko informativna služba na planini Cer je počela sa radom 15. juna 2013. godine od tada do danas na Cer smo doveli, posredstvom Turističkih agencija iz Srbije i Turističke organizacije grada Šapca, preko 500 registrovanih turista na planinu Cer.

-U želji da promovišemo Grad Šabac i planinu Cer, na poziv Ane Pavlović člana UTVS, 29. novembra 2014. godine prvi put su Šabac i planinu Cer organizovano posetili članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije. Poseta je realizovana uz podršku Gradske uprave Šapca i Turističke organizacije grada Šapca.

-Prvo naše predstavljanje je bilo u martu 2013. godine na "Bazaru starih i umetničkih zanata" , koji je se održao u organizaciji Šabac Fashion Day-a. Na poziv Šabac Fashion Day-a organizatora "Veče kupovine i dobre zabave" u avgustu mesecu 2014. godine smo učestvovali na ovoj tradicionalnoj manifestaciji i predstavili našu tematsku turu "Obilazak starih Šabačkih kafana".

-Na inicijativu i predlog , Ane Pavlović,u februaru 2014. godine prvi put u Šapcu je organizovano obeležavanje Svetskog dana turističkih vodiča u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Šapca i licenciranim turističkim vodičima u Šapcu.

-U aprilu 2014. godine učestvovali smo u kreiranju i predstavljanju tematskih turističkih tura Turističke organizacije grada Šapca "Putevima cerskih junaka" i "Cer i cerski manastiri".

-U želji da damo svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Cerske bitke napravili smo tematsku turističku turu "Odlučujući dani slave i pobede" koju smo realizovali 18. i 19. avgusta 2014. godine u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Šapca.

-Svojim učestvovanjem na Međunardnom sajmu turizma u Beogradu 2015. godine promovisali smo planinu Cer i Vodičko informativnu službu na planini Cer.

-Na stručnim seminarima Udruženja turističkih vodiča Srbije, Ana Pavlović je držala predavanja o Cerskoj i Kolubarskoj bici u kojima je prezentovala važnost planine Cer sa istorijskog i vojnog aspekta.

-Učestvovali smo na tribinama o razvoju Seoskog turizma u Pocerini i Mačvi koji su se organizovali u Vili Albedo.

-Dali smo naš doprinos i Festivalu cveća "Ruže Lipolista" u junu 2015. godine autorskom turom "Lipe listaju, ruže cvetaju, a devojke se udaju u junu". 

AUTORSKE TEMATSKE TURISTIČKE TURE:

Grad Šabac

-Obilazak starih Šabačkih kafana

- Šetnja kroz period Belle Époque Šapca

Mačva - Lipolist

-Lipe listaju, ruže cvetaju, a devojke se udaju u junu

Planina Cer

-Razgledanje planine Cer za jednodnevnu pešačku turu

-Šetnja kroz legende i mitove

-Odlučujući dani slave i pobede

U planu rada MA "Verden" je otvaranje Turističkog info pulta na planini Cer, gde će svi posetioci i turisti moći na jednom mestu da dobiju potrebne informacije o turističkim atrakcijama, smeštajnim kapacitetima, turističkim turama, aktuelnostima i trenutnim dešavanjima.

Svojim radom u oblasti promocije turizma i turističkih resursa na području opštine Šabac i planine Cer, kao i autorskim tematskim turističkim turama mi stvaramo turistički proizvod.

 

Ana Pavlović

Vlasnik marketing agencije "Verden" i licencirani turistički vodič specijalizovan za planinu Cer

 

 

 

 

 

Dodatne informacije