Ivanjdanska noćna šetnja po Ceru

  

 

Datum: subota, 6. jul

Vreme i mesto polaska: u 21:00 čas, ispred Planinarskog doma na Lipovim vodama

Dužina ture: 8 km

Trajanje: 4 sata

Broj učesnika: 5 osoba

 

Ivanjdanska noć nosi mnogo toga dalekog, neshvatljivog, tajanstvenog, moćnog, lekovitog i verujućeg. Prema narodnoj tradiciji  to je praznik koji označava sredinu leta. Period u godini kada Sunce ima svoju najveću moć, kada su trave lekovite, kada se i nebo raduje jer se tog dana rodio Sv. Jovan Krstitelj.

U toku Ivanjdanske noći trave imaju svoju posebnu moć i mogu da leče, da pomognu u traganju za blagom i srećom ...

Vile, čuvari vremenske granice i prirode na Ceru na Ivanjdansku noć, u svojoj vilinskoj bašti daju čudesnu moć biljkama koje pomažu ljudima da pronađu lek i nadu za sve tuge, bolesti, strahove i tajne želje. Te noći se i vile rađaju iz magičnih kapi rose ...

Prošetajte u Ivanjdanskoj noći kroz vilinsku baštu na Ceru, koja je pod zaštitom Sv. Jovana Krstitelja. Ispletite svoj venac želja, zdravlja i ljubavi od poljskog cveća. Vedra noć i bezbroj zvezda padalica pokazaće Vam put ka ostvarenju Vaših želja.

U toku Ivanjdanske noćne šetnje upoznajte se sa tradicijom i običajima, koji  će Vas vratiti u neka davna vremena kada su predanja bila stvarnost.

 

Autor i vodič tematske ture : Ana Pavlović, stručni turistički vodič za planinu Cer

 


 

 

Kontakt i info:

Ana Pavlović

tel: +381 64 938 9448 , +381 63 862 0677

 

NAPOMENA:

-Obavezno prijavljivanje zbog ograničenog broja učesnici

-Svi učesnici ture imaju obezbeđene čeone lampe za noćnu šetnju

-Program i plan kretanja mogu biti promenjeni bez prethodne najave.

-Razgledanje može biti skraćeno, prekinuto ili odloženo iz razloga više sile.

-Svi posetioci i turisti moraju biti adekvatno obučeni (udobna odeća i obuća, patike su obavezne!).

-U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i preporukom nadležnog Zavoda za javno zdrvlje svi učesnici ture moraju imati zaštitnu masku za lice i rukavice, koje su obavezne u toku posete zatvorenom prostoru (Muzeji, crkve, itd.)

 

Usluge turističkog vodiča:

-900 dinara po osobi

 

 

Napomena:

Korišćenje objavljenog programa obavezuje navođenje njegovog izvora. Svaki program sa istim imenom i sadržajem ture smatraće se kršenjem autorskih prava. Bez saglasnosti autora nije dozvoljeno interpretiranje, kopiranje i korišćenje navedenog programa u komercijalne svrhe i publikacije.

Dodatne informacije