Kroz prirodu, tradiciju i prošlost Cera

Vreme i mesto polaska: u 10:30h, ispred Planinarskog doma na Lipovim vodama

Dužina ture: 8km

Trajanje: poludnevni izlet

Za Vas smo osmislili novu tematsku turističku turu “Kroz prirodu, tradiciju i prošlost Cera” u toku koje ćete se upoznati sa bogatim šumskim ekosistemom, florom, faunom, ornitofaunom i kulturnom baštinom Cera, zbog kojih će planina Cer biti proglašena za zaštićeno područje.

Posle upoznavanja sa prirodnim vrednostima Cera, nastavićemo priču o tradiciji i običajima lokalnog stanovništva na području planine Cer.
Prođite kroz tradiciju i običaj, udaje i ženidbe, u toku XVIII i XIX veka na području planine Cer. Brojni mitovi i legende o mitskom caru Trojanu i cerskim vilama uvešće Vas u mistični svet Cera. Poseta topografski bitnim tačkama za Cersku bitku i priča o hrabrosti cerskih junaka učiniće Vas ponosnim potomcima.

 

 Autor i vodič ture: Ana Pavlović, stručni turistički vodič za planinu Cer

 

Kontakt i info:

Ana Pavlović

tel: +381 64 938 9448

+381 63 862 0677

NAPOMENA:

-Program i plan kretanja mogu biti promenjeni bez prethodne najave.

-Razgledanje može biti skraćeno, prekinuto ili odloženo iz razloga više sile.

-Svi posetioci i turisti moraju biti adekvatno obučeni (udobna odeća i obuća, patike su obavezne!).

-U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i preporukom nadležnog Zavoda za javno zdrvlje svi učesnici ture moraju imati zaštitnu masku za lice i rukavice, koje su obavezne u toku posete zatvorenom prostoru (Muzeji, crkve, itd.)

-Na lokalitetu Šančine strogo je zabranjeno fotografisanje, snimanje i upotreba mobilnih telefona.

Opis terena predvidjenog za izvodjenje pešačke ture:

Nadmorska visina planine Cer od 687m. pogoduje svim kategorijama turista ,bilo da su deca ili starije osobe u pitanju. U toku ture u planinskom području planine Cer, zbog konfiguracije terena imamo:

-5 kilometara  blage uzbrdice i blage nizbrdice.

U toku ture teren nije naporan iz razloga jer se ne savladavaju  različite nadmorske visine. Predeli kroz koje se prolazi bogati su šumama bora, hrasta i bukve, te tako i oni svojim hladom i raznolikošću, čine šetnju i obilazak prijatnim.

Usluge stručnog turističkog vodiča:

-700,00 rsd po osobi za individualne posetioce (Deca do 15 godina ne plaćaju).

 

NAPOMENA:

-Stručni vodič ne vrši usluge prevoza, smeštaja i ishrane za organizovane grupe i individualne turiste .

Napomena:

Korišćenje objavljenog programa obavezuje navođenje njegovog izvora. Svaki program sa istim imenom i sadržajem ture smatraće se kršenjem autorskih prava. Bez saglasnosti autora nije dozvoljeno interpretiranje, kopiranje i korišćenje navedenog programa u komercijalne svrhe i publikacije. 

Dodatne informacije