Kada kreneš na Cer

Kada kreneš na Cer, kreni na severozapad i kreći se između dva sveta, sadašnjeg i prošlog, putem ka večnoj lepoti koji ćete dovesti u svet gde si uvek dobrodošao.

Kada dođeš na Cer, okreni se ka istoku i izlazećem suncu, jer odatle dolazi svetlost koja te obasjava. Šetajući se stazama, nailazićeš na raskrsnice na kojima su ukrštaju putevi prošlosti, sadašnjosti, mitova i legendi.  Nemoj se brinuti kojim ćeš putem krenuti, jer kojim god putem da kreneš doći ćeš gde želiš i gde si pošao.

Ako ti bude hladno, ugrejaće te sunce svojim zracima. Ako ti bude vrućina, raskošne cerske šume pružiće ti hladovinu. Ako se osetiš usamljen, znaj da su tu orlovi koji te prate i brižno posmatraju. Nikada se nemoj plašiti, jer su tu cerski junaci koji te čuvaju.

Kada kreneš sa Cera, kreni ka jugu i tamo reci ko si i odakle si došao, jer ćeš sresti ljude iste kao što si ti, koji su na putu ka večnoj lepoti ...

 

Autor teksta: Ana Pavlović

 

Napomena: Korišćenje objavljenog teksta obavezuje navođenje njegovog izvora. Bez saglasnosti autora nije dozvoljeno korišćenje navedenog teksta u komercijalne svrhe i publikacije.

Dodatne informacije