Uspešan završetak letnje turističke sezone 2019. na Ceru

 Učesnici ture iz Beograda, Smedereva i Čačka.

Na kraju letnje turističke sezone 2019.  želimo da se zahvalimo svim posetiocima i izletnicima koji su odabrali ove godine Cer kao svoje mesto za izlet. U toku 2019 godine  imali smo veliko zadovoljstvo i privilegiju da, kroz naše tematske ture, sa prirodnim lepotama, bogatom i slavnom prošlosti upoznamo mnogobrojne individualne posetioce i izletnike.

U toku  godine organizovali smo brojne tematske ture kojima smo želeli da Vam približimo saznanja o predivnoj prirodi Cera, nematerijalnoj kulturnoj baštini područja planine Cer i sačuvamo sećanje na slavne pretke – cerske junake i Cersku bitku.

Zahvaljujemo se medijima dopisništvu RTS-a iz Šapca, TV AS, portalu Distrikt i TV Prva, nedeljnim listovima Podrinske i Glas Podrinja,  Darku Gajiću iz Wikipedija Srbija i Nenadu Blagojeviću -Priče sa dušom na medijskoj podršci u promociji planine Cer. Takođe, želimo da se zahvalimo portalu, za online rezervacije i najvećim izborom izleta u Srbiji, Serbian Adventures na saradnji i podršci u promociji Cera. Zahvaljujući našoj saradnji u februaru na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavili smo planinu Cer na njihovom štandu, a u julu mesecu snimljen je kratki turistički promo film o planini Cer ‘Posetite planinu Cer’.

Posredstvom turističkih agencija, organizacija i udruženja iz Srbije i seosko turističkih domaćinstava na teritoriji Šapca, Cer su posetile organizovane turističke grupe i izletnici iz Srbije i inostranstva. Učesnici naših tura ove godine na Ceru su, između ostalih, bili članovi Srbija za mlade, Hrana budi radost i članovi PD Železničar Iz Beograda .. Gosti Kamping odmorišta Perića Avlije iz Orašca kod Šapca i seosko-turističkog domaćinstva Vile Albedo iz sela Varne.

 

 Članovi Organizacije 'Srbija za mlade'

Ove godine imali smo zadovoljstvo da učestvujemo u odavanju pošte dr Arčibaldu Rajsu, velikom prijatelju srpskog naroda, na godišnjicu njegove smrti 8. avgusta. Na inicijativu grupe entuzijasta iz Šapca i poštovalaca dr Rajsa u avgustu je organizovana tura u toku koje su učesnici posetili Spomen-kompleks Cerska bitka u Tekerišu, planinu Cer, Lipolist, Prnjavor i Šabac.

 

 Poštovaoci dr Arčibalda Rajsa u poseti Spomen-kompleksu Cerska bitka

U toku jula meseca Cer je i zvanično ušao u postupak zaštite prirodnog područja I kategorije, kao Predeo izuzetnih odlika „Planina Cer”, što je veoma bitno za očuvanje prirode i retkih prirodnih vrednosti najlepše planine u Srbiji. Ovo nam potvrđuje da trud koji ulažemo da Cer postane prepoznatljiv kao eko destinacija idu u pravom smeru.

Svim posetiocima Cera i učesnicima tura, želimo da iskažemo veliku zahvalnost za ljubav koju pokazuju prema Ceru i za odgovorno ponašanje u prirodi. Svi Vi, zajedno sa nama, učestvujete u promociji Cera i svih njegovih prirodnih i kulturnih vrednosti deleći na društvenim mrežama fotografije i utiske koje ste poneli sa sobom.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim radom doprineli, kroz svoje angažovanje, da ova sezona bude uspešno završena. Našu veliku zahvalnost upućujemo porodicama Mandić, Pavlović i  Todorović na ljubaznosti i gostoprimstvu, kojom su doprineli da su se svi učesnici tura osećali dobrodošli.  Mi nastavljamo naš rad i u zimskoj sezoni, a za sledeću letnju sezonu pripremamo lepa iznenađenja i dopunu dodatnih sadržaja za sve ljubitelje prirode Cera.

Pozivamo Vas da u toku zimske sezone i sledeće letnje sezone Vaša destinacija za odmor bude legendarna i prelepa planina Cer.

 

S poštovanjem,

Vodičko informativna služba na planini Cer

Ana Pavlović, stručni turistički vodič za planinu Cer

Agencija za turističku promociju Verden - Cer

 

 Članovi Udruženja 'Hrana budi radost'

Porodična šetnja Cerom i učesnici naše ture.

Dodatne informacije