Promotivna kampanja #fototuracer

 

Poštovani,

Agencija za turističku promociju Verden Cer, koja se bavi turističkom promocijom planine Cer, od 15. marta 2020. godine i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji pokrenula je projekat aktivne promocije planine Cer na društvenim mrežama.  Projekat je pokrenut prema preporuci UNWTO (Svetske turističke organizacije) da se u toku trajanja pandemije COVID – 19 krene u aktivne promotivne kampanje destinacija, posebno u aktivne kampanje skretanja pažnje na očuvanje prirode i promociju eko turizma.

Svakodnevno kroz fotografje i kratke tekstove možete se upoznati sa svim prirodnim i kulturnim lepotama Cera.

Projekat aktivne promocije ide pod haštagom #fototuracer , zamišljen je  tako da se ljubitelji Cera kroz foto-turu svaki dan šetaju i upoznaju sa predivnom prirodom i slavnom prošlosti Cera. Takođe, kroz našu promotivnu aktivnost želimo da ukažemo svim posetiocima i ljubiteljima prirode na koji način i kroz koje aktivnosti mogu provesti svoje vreme kada dođu na Cer, gde mogu odsesti i gde mogu probati gastro specijalitete domaće kuhinje po završetku vanrednog stanja i prekida zabrane kretanja izazvane epidemijom COVID – 19.

Naša promotivna aktivnost  ima posebnu misiju da ljubitelje prirode Cera upozna sa važnošću očuvanja biodiverziteta Cera.

Upoznavanju prirodnih vrednosti Cera posebno će doprineti autorski tekstovi i fotografije dr Slobodana Puzovića, ornitologa, zahvaljujući kome se Cer od 2008. godine nalazi na IBA listi i zaštićeno je IBA područje.

Posle završetka vanrednog stanja i ukidanja uredbe o ograničenom  kretanju na Ceru će nastaviti rad i Vodičko – informativna služba na planini Cer, koja posluje u okviru ATP Verden – Cer, koja će kroz turistička vođenja i autorske tematske eko – etno ture upoznavati sve zainteresovane sa prirodnim kulturnim vrednostima Cera.

Do završetka vanrednog stanja i ponovnog susreta na Ceru, pozivamo Vas da nas pratite na društvenim mrežama Twitter, Facebook i Instagram.

Do našeg viđenja na Ceru #ostanikodkuće #putujsutra.

 

S poštovanjem,

ATP Verden – Cer

Vodičko – informativna služba na planini Cer

Ana Pavlović

 

 

 

 

Dodatne informacije